Navorsingsvelde
Ná-oesBiosistemeenAgroverwerking
- Gefokus op die begrip van die fisiologieseenonderliggendemolekulêrereaksies van vrugteengroentevanaf die plaashek tot by die verbruiker se tafel.
- Ondersoekverskeievolhoubarevoedselbewaringstrategieë, insluitendverkoeling, verpakkingstelsels, bestralingenandernie-termiesetegnologieë om ná-oesverliesetebeperk.
- Verskeiekonvensioneleengevorderdehulpmiddels word toegepas om landbouproduktetetransformeer in geriefsprodukte met toegevoegdewaardeen om nuweproduktete skep.
GraanwetenskapenBroutegnologie
- Hierdienavorsingondersoek die kompleksebiochemiesereaksies in graangewassedeurgebruiktemaak van fisikochemiese, reologieseengevorderdeanalitiesetegnieke.
- Ondersoeknaantiekegraansoorteenalternatiewegrondstowwe vir brou- endistillasieprosesse.
- Naby-infrarooi (NIR) spektroskopieenhiperspektralebeeldanalise word toegepas om koring, gars enanderkommoditeite, soos hops, tekarakteriseer.
- Die doel is om nie-indringendeanalitiesebenaderings vir gehalteversekering van graangewassetebevordereninnovasie in voedsel- endranktoepassingsaantedryf.
Naby-InfrarooiSpektroskopieenHiperspektralebeeldanalise
- NIR SpektroskopieenHiperspektraleBeeldanalise: Nie-beskadigendevoedselgehalte-assesseringen -verifikasie
- ChemieseKaartlegging: Ruimtelikesamestellingsanaliseoorvoedselmatrikse
- Laboratorium- enVeldoplossings: Draagbareapparate vir kwaliteitbeheer in werkliketyd
- Doel: Transformeervoedselgehaltebeheerdeurspektroskopieseinnovasie
SensoriesewetenskapenSensometriesetegnieke
- Sensoriesenavorsingfokus op die begrip van verbruikers se persepsieenprodukervaring, met gebruik van gevorderdesensorieseevalueringenstatistiesemodellering.
- Voerbeskrywendeenaffektiewetoetseuit, studies oorverbruikersgedrag, ensensometrieseontledings
- Ondersteunprodukontwikkeling, kwaliteitoptimaliseringeninnovasie in die voedsel- endranksektore
- Bied fasiliteite vir akademieseenindustriëlesamewerking, insluitendkontraktoetseenpasgemaaktesensorieseoplossings
Sensories vir die Voedselindustrie
- Sensoriesenavorsing pas beskrywendeanalise, sensometrieengevorderdestatistieseinstrumente toe om sensorieseeienskappetekoppelaanbestanddele, verwerking, enfisikochemieseeienskappe van voedselen drank.
- Die navorsingstrekoor diverse voedselmatriks, met sterkkundigheid in die profilering van inheemseSuid-Afrikaanseprodukteen die ontwikkeling van sensoriesekommunikasiegereedskap, soos aroma- engeurwiele.
- Dit ondersteun die bedryfdeurprodukvergelyking, konsistensiebewaking, produkprofilering, verbruikersstudies, en die identifisering van faktore wat voorkeurebeïnvloed.
- Die span biedopleidingswerkswinkelsaan, voeronafhanklikesensoriesenavorsinguit, enbounasionaleeninternasionalesamewerking om sensoriesewetenskaptebevorder.
NuweProdukontwikkelingenFunksioneleVoedsel
- NavorsingoorNuweProdukontwikkeling (NPD) salfokus op voedingen hoe dit as ’n hulpmiddelgebruikkan word om die dreigendegesondheidskrisisse in onsalgemenebevolkingtebekampentevoorkom.
- Innovasie van die NPD-proses saldeelvorm van die deurlopendenavorsing in hierdie veld, met inagneming van nuwemetodes van sensorieseanalise, data-analiseen KI.
- Die potensiaal van funksionelevoedselprodukte om as voorkomingsmedisyne op te tree, salondersoek word.
Voedsel- enwaterkwaliteitenveiligheid
- Multidissiplinêrenavorsing met ’n ‘One Health’-benadering wat voedsel- enwaterkwaliteiten -veiligheidregdeur die landbou-voedselstelselaanspreek, patogeneaanopenbaregesondheidsuitkomstekoppel, envoedselveiligheidskommunikasieenbelanghebbende-betrokkenheidinkorporeer.
- Identifikasie, oorlewingenopsporing van mikrobiesebevolkings in voedselen water deurfenotipieseenmolekulêrebenaderings
- (bv. ‘whole-genome sequencing’enmetagenomika).
- Anti-mikrobieseweerstand, verdraagsaamheid teen sanitiseerders, enevaluering van desinfeksietegnologieë, bv. UV
- Voedselprodukte, bv. gereed-vir-verbruikkosse, vars produkte, suiwelprodukte, vleis, proteïenpoeiers, gefermenteerdekosse.
- Mikrobiesebevolkings, bv. Listeria monocytogenes, Salmonella, C. difficile, Enterobacterales, ens.
Sentrum vir Voedselveiligheid
- Multidissiplinêrenavorsing wat voedselveiligheidregdeur die landbou-voedselstelselaanspreek, van plaas tot tafel, in samewerking met die bedryf, veeartsenykunde, akademie, regeringengesondheidsorg.
- Oor die afgelope 5 jaar het die CFS internasionaalrelevantenavorsingoorvoedselveiligheid, opleidingenkapasiteitsboubevorderdeursterknasionaleeninternasionalesamewerkings.
- Volledigtoegeruste BSL-2-voedselmikrobiologie-laboratoriums wat hoëgehalte-navorsingenvinnigereaksie op opkomenderisiko’smoontlikmaak.
- Die ‘One Health’-benaderingbeklemtoon die onderlingeverbondenheid van menslike, dierlikeenomgewingsgesondheid om voedselveiligheidteversekerenwêreldwyevoedselveiligheidsuitdagingsaantespreek.
- ‘Whole genome sequencing’versterk die toesigenreaksie op voedselsoortesiektes (presisie-voedselveiligheid).
VoedselBiochemie (inligtingvolg)
* Inligting volg binnekort *